Avfärgning

Det är alltid lika spännande när man får in en kund i stolen som har önskemål om att avfärga sitt hår. Det gäller att börja detektivarbetet med att ställa en mängd frågor om tidigare historik, för att få reda på vad som döljer sig in under den mörka färgen. Oftast har man varit mörk väldigt länge, eller så har man i perioder ofta varit röd. Alla dessa tidigare behandlingar spelar roll. Det är när man börjar avfärga som de olika lagren kommer fram. Det är alltid svårt att första gången man avfärgar säga vad man kan förvänta sig. Ibland släpper det knappt något & i bland blir det väldigt ljust efter bara första gången. Generellt när man bestämmer sig för att påbörja en avfärgsbehandling, så får man räkna med värme, som orange/koppar, gul/guld. Om du kan acceptera att vara lite varmare et tag, kommer man även direkt efter behandlingen att känna sig betydligt ljusare. Det är alltid när man ska få ett avfärgat resultat väldigt kallt, som man behöver dämpa de något steg extra, för att få täckning på det. Dock blir det sällan hållbart, så varmt blir det tillslut ändå!

I början på året var det äntligen vår Towes tur att få börja gå mot ljusare tider! Eller ja, hehe, generellt få sitta ner i frisörstolen & bli lite ompysslad. Som frisör är det ju tyvärr svårt att hitta ett tillfälle som passar både sig själv & sin kollega, därför slutar det oftast med att man själv står hemma & kladdar i sitt badrum!

Vi började behandlingen med att göra en såkallad blondortvätt. Då blandar vi blekning med schampo & masserar in i håret. Detta är något som jag tycker för det mesta ger ett jämt avfärgat resultat! Där med inte så flammigt. Sedan kunde Towe tänka sig att vara kopprig, så vi förstärkte helt enkelt bara upp fägen & nyanserade in helheten med en svalkoppar på längderna & med en mer neutral botten för att inte bli så lysig i benan & hamna så nära hennes egen utväxt som möjligt!

Före & Efter Första avfärgningen!