FOTVÅRD

Allt för dina fötter

Våra behandlingar

Fotvård Medicinsk

Medicinsk fotvård förebygger, behandlar och lindrar fotrelaterade problem. Inleds med undersökning av fötterna och ett skönt fotbad. Naglar klipps, rensas och slipas. Eventuella problem som förhårdnader, sprickor, liktornar, vårtor, enklare nageltrång, kartnaglar behandlas. Behandlingen avslutas med en skön fotmassage. Denna behandling passar de flesta.

Fotvård Medicinsk – Omfattande

En längre behandling för dig som har mer omfattande bekymmer med dina fötter. Inleds med undersökning av fötterna och ett skönt fotbad. Naglar klipps, rensas och slipas. Eventuella problem som förhårdnader, sprickor, liktornar, vårtor, enklare nageltrång, kartnaglar behandlas. Behandlingen avslutas med en skön fotmassage.

Fotvård Medicinsk – Delbehandling

En kortare behandling där fotbad ingår men där fokus ligger på det som du mest behöver hjälp med nagelklippning

Kontrollbesök efter en tidigare behandling.

Fotvård som Friskvård (ePassi)

Behandling passar dig som vill använda ditt friskvårdsbidrag! Vårdande och förebyggande i samma behandling. Inleds med undersökning av fötterna och ett skönt fotbad. Naglar klipps, rensas och slipas. Eventuella problem som förhårdnader, sprickor, liktornar, vårtor, enklare nageltrång, kartnaglar behandlas. Behandlingen avslutas med en skön fotmassage.

Verrutop – Behandling av fotvårtor

Verrutop är en kraftfull klinikbehandling av envisa fotvårtor. Behandlingen är endast tillgänglig hos medicinsk fotterapeut. Sammansättningen i Verrutop är en blandning av både organiska och icke organiska syror som tillsammans framkallar en katalytisk reaktion.

VårtFri – Behandling av fotvårtor

VårtFri är ett preparat mot vårtor där den verksamma substansen är myrsyra. Vid behandling av vårtor ger myrsyra en uttorkande inverkan på vårtans cellstruktur. Vilket resulterar i att vårtan torkas ut ifrån dess inre och medverkar till att kroppen avstöter den.

Liktornsbehandling

Har du en ömmande liktorn? Liktorn är en förhårdnad som växer inåt & bildar en smärtande tagg som kan kännas som en spik eller sticka i foten. Den uppkommer endast på tryck belastade områden på foten.

Detta kan man givetvis ta bort. Denna behandling innebär borttagning av den inåtväxande konen för att minska trycket som ger smärtan.

Onyfix® nageltrångsbehandling / nagelkorrigering

En smärtfri nagelkorrigering av återkommande nageltrång, inåtväxande nagelkanter och nageldeformationer. Vid behandlingen formas kompositmassa till en bygel som härdas med UV-ljus och blir fixerad på nageln. Kompositen följer med när nageln växer och håller nageln i en rakare position.

Vi som utför fotvårdsbehandlingar

Anna Wihlstrand

Medicinsk Fotterapeut

Examen undersköterska 1989.
Medicinsk fotterapeut 2020.

För inspiration & kontakt:
Instagram @kompanietanna