Permanent Hårborttagning Laser

Laserbortagning Motus Ax

Vår nya Alexandritelaser(755nm) Motus Ax med Moveo teknik är den i särklass absolut effektivaste hårborttagningslasern på marknaden! Denna maskin är en vidareutveckling på den traditionella alexandritlasern som gör att den är kompatibel att behandla fler olika hud och hårtyper än som tidigare varit möjligt.

Alexandritelasern har, sedan den började användas, alltid varit guldstandarden inom hårborttagning världen över, med hela 20% högre effektivitet än diodlasern!

Det som gör just Motus Ax med Moveo så revulotionerande är den speciella, svepande tekniken som används med handstycket, snabbheten, samt det väl utvecklade kylsystemet, som gör behandlingarna näst intill smärtfria jämfört med traditionell laser eller IPL. Man har även munstycket direkt mot huden, gentemot traditionell laser och tar då vara på allt laserljus, så att så lite som möjligt reflekteras bort av huden.

Laser handstycket skjuter många, många och snabba laserpulser, samtidigt som man sveper handstycket över området. Detta gör att hårsäckarna värms upp till önskad värme för att döda näringstillförseln till hårroten, men värmer inte på samma sätt upp huden, så det finns ingen nämnvärd påverkan på huden.

Hårborttagning med Motus Ax Alexandritelaser kan behandla både tunnare och tjockare hårstrån med mycket god effekt. Alla hårstrån måste dock innehålla en proteinsträng med pigment, så vita, helt blonda, gråa eller röda hår går ej att behandla framgångsrikt. Alla hudtyper och hudfärger går att behandla, så länge hårstråna är mörkare än själva huden.

Om du är osäker på om just dina hår går att behandla. Boka en konsultation på kompanietskovde.se Vi har kostnadsfri rådgivning.

Behandlingsintervall, antal behandlingar, samt hur man behandlar hårstråna mellan behandlingarna:

För att få ett permanent behandlingsresultat, så måste man behandla hårstråna i den så kallade anagena fasen, dvs växtfasen. Det är då hårstråna är i kontakt med hårroten. För att permanent kunna skada näringstillförseln till hårsäcken, måste man alltså behandla dem då. Därför bör intervallen mellan behandlingarna vara 4-6 veckor. Det är individuellt och olika i tex ansikte och på kroppen. Efter ett par behandlingar vet du din ungefärliga behandlingsintervall.

Hårstråna växer dessutom i intervaller, med växelvis vilande/aktiva hårsäckar, påverkas av ålder, hormoner, vitaminer och arvsanlag. Detta gör permanent hårborttagning komplext.

Normalt antal behandlingstillfällen är 4-10 behandlingar, ibland fler, ibland färre.

Mellan behandlingarna rekommenderar vi att låta håren vara så mycket som möjligt. Många anser dock att detta är svårt, speciellt vid behåring i ansiktet och på sommaren. Om du vill ta bort hårstråna mellan behandlingarna, så rekommenderar vi en trimmer som heter One blade(Phillips). Den trimmar väldigt nära huden.

Att tänka på innan behandling:

Kom i god tid till din behandling och vi ser gärna att du har rakat eller trimmat, så gott det går. Vissa områden är så klart svåra att komma åt. Men om det är mycket att trimma, så måste vi tyvärr ta det från din behandlingstid. 

Angående solexponering: För att få ett så framgångsrikt resultat som möjligt, så rekommenderas en försiktighet med solexponering. Man kan behandla i stort sätt alla hudtyper om det är kontrast mellan håren och hudfärgen. Om du dock tex i normalfall har ljusbruna hår och ljus hud och då blir ett par toner mörkare i huden, så kan vi inte använda samma höga effekt på lasern och du får troligtvis inte ett önskvärt resultat av just den behandlingen. Samma gäller om du har en lite mörkare hudtyp i grunden och svarta hårstrån. Blir huden brunare, så får vi sänka effekten, även om man kan göra en behandling. 

Efter din  behandling, så förespråkar vi en försiktighet med solljus i sju dagar.

Observera att du ej får använda spraytan eller brun utan sol för hemmabruk under behandlingsserien. Dessa produkter är normalt oljebaserade och avlägsnar sig inte vid vanlig tvätt med tvål och vatten. Detta kan ge en extra upphettning av huden, som inte är önskvärd.
Om du vaxat eller på annat sätt epilerat håren med roten, så måste man vänta i minst fyra veckor innan behandling.